De spellen › Het Tricky Treinen Spel

Uitleg

Het thema sluit aan bij het verhaal uit het leesboekje wat bij het spel hoort. Het bord stelt een plein voor waar Stijn in het verhaal een spoor heeft getekend met een aantal stations Tijdens het spel verplaatsen jullie over het spoor en moeten jullie woorden raden door middel van uitbeelden, schijven, omschrijven en spellen. Iedereen is iedere beurt betrokken bij de opdracht en jullie zorgen er samen voor dat de opdracht wordt gehaald. Het doel is dat iedereen op 4 verschillende manieren een woord goed heeft geraden, maar jullie kunnen ook verliezen als er te veel opdrachten mislukken.

De opdrachten helpen bij het ontwikkelen van woordbegrip via alle verschillende invalshoeken Dit is leerzaam voor alle spelers, maar vooral bij leerlingen met Dyslexie. En dat terwijl je gewoon een erg leuk spelletje speelt! De opdrachten zijn opgedeeld in 2 niveau’s zodat het spel lang uitdagend blijft voor iedereen op de basisschool!

Dyslexie-Express

Het Tricky-treinen spel is onderdeel van de De Dyslexie-Express. De Dyslexie-Express bevat materiaal om leerlingen van het primair onderwijs met Dyslexie op sociaal-emotioneel gebied te ondersteunen. Dyslexie omvat meer dan moeite hebben met lezen en spellen.

Wat zit er in?
  1. Het Spoorboekje: Toelichting over toepassing van de Dyslexie-Express in de praktijk.
  2. Leesboekje/prentenboekje “Tess en Stijn pimpen het plein” met uitleg over Dyslexie met veel visuele ondersteuning (illustraties) en auditieve ondersteuning op cd.
  3. Kindvriendelijke PowerPoint met uitleg over Dyslexie.
  4. Het Tricky-treinenspel: Coöperatief spel, waarbij leerlingen samen op zoek gaan naar hun sterke kanten.
  5. Coachingsboekje met tips voor de leerkracht "Coachingsgesprekken met dyslectische leerlingen".

Uitgever

Ik heb met plezier samengewerkt met Terry van Beek, de vrouw achter Dyadon. Dyadon staat voor Dyslexie Advies Onderwijs. Het was erg leuk om voor Terry het tricky-treinen-spel te bedenken, omdat ze zich met zoveel passie en overgave inzet voor kinderen met Dyslexie. Echt geweldig! Neem net als Terry contact met mij op over een eventueel eerste spelidee.

Filmpje

Bekijk hier een filmpje over de Dyslexie Express


imageVanaf 8 jaar
45 minuten
4 spelers


Bestel het spel »
Download de spelregels »

Bekijk mijn andere spellen »

Dit spel is in opdracht gemaakt. Heb je een spelidee dat je met mij wilt bespreken?
Klik hier voor meer info »